زندگی در شرایط سخت : ساخت یک پناهگاه
۱-برای زندگی در شرایط سخت جنگل، یکی از مهارت های زندگی در شرایط سخت که لازم و ضروری خواهد بود، ساخت پناهگاهی است که بتواند شما را از هرگونه خطرات محیطی و جانوران درنده در امان دارد.
با استفاده از یک درخت افتاده روی زمین و تخته سنگ می توانید این پناهگاه را برای خود بسازید (ترجیحا در نزدیکی پهنه آبی).
۲- شاخه های نازک و بلند تنه درخت را انتخاب کنید. در صورت پیدا نکردن درخت، از شاخه های افتاده کف جنگل استفاده نمایید.
۳- منافذ باز بین شاخه های بزرگ را با استفاده از شاخه های کوچک تر پر کنید. طرز قرارگیری شاخه ها مهم نیست. فقط سعی کنید شکاف های مابین را با شاخ و برگ و گیاهان جنگلی به خوبی پوشش دهید.
۴- کف پناهگاه خود را با استفاده از برگ و گیاهان خشک یا برگ های سوزنی کاج بپوشانید. توجه داشته باشید که اگر روی سطحی نم دار بخوابید، قادر به حفظ گرما و حرارت بدن خود نخواهید بود. بنابراین این برگ ها حکم عایق را داشته و از شما در برابر سرما و رطوبت محافظت می کنند.
۵-اگر در بیابان هستید، پناهگاه خود را در یک فرورفتگی برپا کنید. این موضوع کمک خواهد کرد که حرکت شن و ماسه های روان در بیابان، پناهگاه شما را کمتر تحت تاثیر قرار دهد. نحوه بستن و بر پا کردن چادر هم نکته مهمی در بحث زندگی در شرایط سخت می باشد.
۶-اگر در منطقه ای سرد و برفی گیر افتاده اید، بهترین پناهگاه برای شما، حفر گودالی در دل برف است. برای ساخت تونل برفی اولین نکته حائز اهمیت، پیدا کردن محل مناسب و به دور از نقاط سقوط بهمن خواهد بود.
برف عایق مناسبی جهت محافظت از شما در برابر سرما و زندگی در شرایط سخت محیط سردسیر خواهد بود. البته که ساختن تونل برفی کار هرکسی نبوده و توجه به نکاتی همچون استحکام سنجی برف، عمق سنجی و طول سنجی ضخامت برف نیاز دارد. به یاد داشته باشید که آموزش زندگی در طبیعت به سادگی به دست نمی آید و نیاز به توانایی های فیزیکی و روانی زیادی دارد.